Scuter Electric cu Pedale

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Care sunt avantajele scuterelor electrice?


Un scuter electric are foarte multe avantaje, însă cel mai important atât pentru utilizator cât și pentru mediul înconjuator este avantajul ECO.


Ce înseamnă avantajul ECO?


Pentru mediu este simplu, ECO tehnologia ajută ca scuterele electrice să consume cât mai puțină energie și să fie prietenoase cu mediul înconjurător, prin poluare 0 atunci când acesta este în mișcare.

Pentru posesor de client ECO reprezintă un mod plăcut de deplasare, fără zgomot dar și reducerea costurilor extrem de mult.

Dacă la un scuter normal, alimentăm zi de zi de la pompă, la un scuter electric consumul de reîncărcare a bateriilor este infim (2-5 lei).


Diferența dintre un scuter electric clasic și unul cu pedale


Un scuter electric clasic este similar unui scuter pe benzină, diferența fiind doar de tipul motorului folosit, cel clasic având motor termic, cel electric, motor electric fără perii.


De ce unele scutere au și pedale?


Acest tip de produs este urmașul bicicletelor electrice după apariția și intrarea în vigoare a Regulamentului European 168/2013.

Înainte de acest regulament, aceste scutere erau echipate cu pedale pentru că se numeau biciclete electrice tip scuter și nu necesitau înregistrare la primărie.

După regulament, orice vehicul electric care are scaun situat la o înalțime mai mare de 40 cm de la sol și are accelerație, se supune omologării naționale și înregistrării în vederea circulării pe drumurile publice.

Unele modele de scutere electrice au rămas cu pedale chiar dacă au viteza de 25km/h și se înregistrează la primăria de domiciliu a posesorului pentru că are următoarele avantaje:
 

  1. Dacă se rămâne fără baterie, te poți folosi de pedale pentru a ajunge acasă sau la o sursă de curent electric
  2. Dacă există pante mari de urcare, se pot folosi pedalele pentru a ajuta vehiculul să urce mai ușor
  3. Se poate ajuta la pornirea de pe loc pentru a economisi energie electrică care se consumă cel mai mult la demaraj

Chiar dacă pedalele nu mai sunt un factor decisiv în înregistrarea pe primărie a scuterelor electrice, clienții le preferă la cele cu viteză de 25 km/h pentru avantajele descrise de mai sus.


Sunt scuterele cu pedale potrivite pentru orice categorie de vârstă?


Scuterele Electrice cu Pedale se folosesc în special de 2 categorii mari de categorii de vârstă:
 

  1. Persoane care nu posedă permis de conducere, în special persoane vârstnice care au nevoie de deplasare de zi cu zi.
  2. Persoane care au împlinit 16 ani și doresc un mijloc de transport legal pe drumurile publice, înafară de bicicletă.


La ce trebuie sa ne asteptam avand in vedere puterea si autonomia?


Scuterele din gama noastră cu pedale sunt dotate cu acumulatori cu Gel, iar unele cu Litiu Ion.

Acest aspect îl puteți vedea în Caracteristicile Tehnice ale fiecărui produs! Cele cu Gel au autonomie ceva mai mică datorită greutății acumulatorilor, cele cu Litiu ceva mai mult, dar de obicei puteți estima autonomii între 20-50km.

La cerere, Bimax poate dota orice scuter electric cu o baterie suplimentară pentru a dubla autonomia reală a vehiculului.

Scuterele electrice cu pedale se descurcă ok pe drumuri publice, asfaltate și cu pante mici/medii.

Se pot folosi și pe drumuri neasfaltate dacă acestea nu au pante foarte mari, de altfel pedalele vă ajută în situații în care este nevoie, pentru a amplifica puterea motorului.
 

Care sunt cele mai comune defectiuni ?


Dacă sunt folosite abuziv pe pante foarte mari, se poate arde siguranța sau firele pot să se topească dacă la schimbarea siguranței puneți una de putere mai mare.

Dacă lanțul nu este curățat la timp, la fel ca la orice bicicletă, pinioanele se pot defecta.

Trebuie să mai spunem că pentru a nu defecta partea electrică, la modelele cele mai ieftine care au electronica în zona pedalelor, recomandăm să nu circulați foarte mult prin ploi sau drumuri cu apă multă.

Spălarea cu jet de la spălătorie duce la defectarea controllerului.


Ce costuri implică ?


La cele cu acumulatori cu Gel, se schimbă odată la un an sau 2 acumulatorii pentru a nu pierde din autonomie.

În funcție de cum îi întrețineți, acumulatorii pot avea durată mai lungă sau mai scurtă de viață.

Avem pe blog un articol cu diverse recomandări în această privință.


Cum imi pot alege modelul ideal pentru mine ?


La alegerea unui astfel de produs nu există foarte multe variante, așa că lucrurile stau destul de simplu aici și recomadăm să țineți cont doar de două aspecte:
 

  1. Alegeți doar scutere omologate pentru circulația pe drumurile publice (Chiar dacă viteza lor este de 25km/h tot necesită CIV emis de RAR și înregistrare deși mulți comercianți vă spun că nu aveți nevoie) pentru a nu intra în dificultate în cazul unui eveniment rutier.
  2. Alegeți dotarea cu acumulatori Gel sau Litiu în funcție de bugetul de care dispuneți. Dacă dispuneți de buget mai mare alegeți un scuter cu acumulator Litiu deoarece este mai ușor, mai ușor de detașat/transportat/încărcat și cu durată mai lungă de viață. Dacă bugetul este mai mic, mergeți pe acumulatori clasici cu Gel.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!