Afiseaza: 1-14 din 14 produse
Filtre
Chiar dacă îți achiziționezi un vehicul ce nu necesita permis, tot trebuie îndeplinite anumite codiții pentru a circula pe drumurile publice.
Pentru a nu avea nevoie de permis, trebuie să fie omologată la viteza maximă de 25 km/h.
Dacă viteza vehiculului este mai mare de 6km/h dar mai mică de 25km/h, atunci obligatoriu trebuie înregistrată la primăria localității în care aveți domiciliul.
Dacă găsiți un vehicul care are viteza maximă de 25km/h, comerciantul este obligat să vă ofere CIV și COC dacă produsul este omologat.
Toate produsele noastre sunt omologate și pot circula pe drumurile publice.
Trebuie să fie dotată cu lumini, semnalizări, claxon, iar conducătorul să cunoască regulile de circulație.
Dacă găsiți un produs care are viteza maximă omologată la 45km/h, atunci e nevoie de permis, deci de aici de reținut este că trebuie să fie până la maxim 25 km/h.
Pentru a alege un model potrivit trebuie să cunoașteți următoarele lucruri:
-> Ce distanță ai de parcus într-o deplasare uzuală? Astfel, o să alegi un model care are autonomia necesară pentru deplasarea ta uzuală.
-> Unde o depozitez/parchez când nu folosesc ? Măsoară bine dacă locuiești la bloc și vrei să o parchezi în scara blocului, lățimea ușii de intrare. Dacă stai la curte, măsoară lățimea porții de acces în curte.
-> Dacă crezi că ai de transportat doar cumpărături uzuale, alimente, alege un model mic, cu 1 sau 2 locuri.
-> Dacă stai la curte și mai faci unele lucrări și mai transporți uneori lucruri mai grele cum ar fi un sac de ciment, o coală de rigips, un sac de făină, alege una cu remorcă.
Alegeți întotdeauna doar produse omologate (care pot circula pe drumurile publice).
Toate produsele noastre sunt omologate pentru circulația pe drumurile publice și primiți împreună cu ele CIV+COC cu care puteți înregistra în circulație la primăria de care aparțineți chiar dacă viteza de deplasare este de 25 km/h.
Trebuie să ști autonomia de care ai nevoie la o deplasare, de exemplu: „Mă deplasez la farmacie și am de mers 6 km de acasă până la acea unitate farmaceutică”.
În acest caz ai nevoie de o autonomie de minim 15 km pentru a fi sigur că autonomia depășește distanța dus-întors pentru deplasarea ta.
Dacă stai la bloc și la etaj, trebuie să găsești o priză la un vecin la parter sau să achiziționezi un prelungitor pentru a putea încărca vehiculul în fața blocului.
Pe perioada gerului va trebui să o protejezi și să o încarci chiar dacă nu o folosești odată la 30 de zile. Dacă nu ai un spațiu de depozitare corespunzător, de exemplu: un garaj, în scara blocului, o magazie, te putem ajuta tot noi cu o husă de protecție .
Este un factor important care prelungește durata de viață a acumulatorilor.
Prima noastră recomandare este să achiziționați doar produse omologate, chiar dacă prețul este mai mare cu câteva sute de lei.
Știm că se circulă în localități cu tricicluri neînregistrate, însă acest fenomen se va termina cât de curând și atunci nu o veți mai putea folosi dacă nu este omologată.
Întrețineți bateriile pe perioada iernii (pe blogul nostru există articole cu acest scop) prin încărcarea acestora periodic și prin acoperirea vehiculului cu o husă cel puțin, dacă nu dispuneți de garaj/scară bloc/magazie.
Încărcați bateriile după fiecare deplasare mai mare de 10km pentru a le prelungi durata de viață.
Nu recomandăm nici noi și nici producătorul să se descarce bateriile foarte adânc, deoarece prin descărcări repetate la 100%, durata de viață scade extrem de mult.