Afiseaza: 1-5 din 5 produse
FiltreSelectia ta:
Producator: KUBA ×Un mijloc de transport des întalnit in ultimii ani în România, mai ales la persoanele vârstnice sau la cele care au mici probleme de deplasare deoarece fac ca deplasările de zi cu zi să se facă foarte ușor.
Aceasta ste alcătuită dintr-un motor electric axat pe puntea spate, baterii, un controller (calculator, care preia toate comenzile tale), ghidon pe care găsești butoane de comandă, frâne și accelerația.
In momentul în care se rotește ușor de accelerație, se deplasează înainte sau înapoi, în funcție de ce ai ales de pe ghidon.
Se încarcă la orice priză normală de 230V, iar consumul de încărcare poate fi aproximat cu consumul de curent al unui televizor, deci consumă foarte puțin.
Toate produsele noastre au contact cu cheie, astfel când o parchezi la farmacie sau la un magazin, poți să o blochezi cu cheia.
Autonomia poate să fie cuprinsă între 30-100km, iar la fiecare model în parte este specificat în partea tehnică a produsului.
Asta înseamnă că după ce e încărcată la maxim, poți parcurge o distanță între 30-100km, în funcție de ce greutate ai, de temperatură, tipul bateriilor, nivelul drumului, pante, vânt, etc.
Cele de o persoană se pretează foarte bine pentru vârstnici, bunici, dar și pentru persoanele care au dificultăți de deplasare indiferent de vârstă.
Cele cu remorcă sunt potrivite pentru oricine locuiește la casă, pentru treburi gospodărești.
Cele cu remorcă se mai recomandă și firmelor pentru a deplasa diverse lucruri dintr-o parte în alta în hale sau prin curți.
Pentru instituții publice, pentru salubrizarea spațiilor verzi, a coșurilor de deșeuri stradale, fiind mijloace de transport utilitare și ecologice!
Majoritatea produselor prezente in aceasta categorie au viteza maximă omologată de 25 km/h (Confirmată în Certificatul de conformitate și in CIV emis de RAR) astfel că se pretează și pentru persoanele care nu posedă permis de conducere.
Toate produsele din gama noastră dispund de:
Încărcător
Lumini de zi, semnalizare, poziție, claxon, lumini de drum (fază scurtă/lungă)
Spații de depozitare, mai mari sau mai mici în funcție de model
Unele modele dispun de centură de siguranță
Sistem de mers înapoi
Garanție
Alegeți întotdeauna doar produse omologate (care pot circula pe drumurile publice).
Toate produsele noastre sunt omologate pentru circulația pe drumurile publice și primiți împreună cu ele CIV+COC cu care puteți înregistra în circulație la primăria de care aparțineți chiar dacă viteza de deplasare este de 25 km/h.
Trebuie să ști autonomia de care ai nevoie la o deplasare, de exemplu: „Mă deplasez la magazin și am de mers 5km de acasă până la magazin”. În acest caz ai nevoie de o autonomie de minim 15 km pentru a fi sigur că ajungi înapoi acasă în siguranță.
Dacă stai la bloc și la etaj, trebuie să găsești o priză la un vecin la parter sau să achiziționezi un prelungitor pentru a putea încărca vehiculul.
Pe perioada gerului va trebui să o protejezi și să o încarci chiar dacă nu o folosești odată la 30 de zile.
Dacă nu ai un spațiu de depozitare corespunzător, de exemplu: un garaj, în scara blocului, o magazie, te putem ajuta tot noi cu o husă de protecție .
Așa cum am spus și mai sus, se întrețin foarte ușor și nu au nevoie de intervenții mari, datorită transmisiei electrice.
În mare parte, la cele cu diferențial spate, trebuie să schimbați uleiul la 1 an, simeringurile planetarelor și să reglați periodic frânele.
Recomandăm să studiați manualele de utilizare la fiecare în parte pentru că unele au anumite inspecții aparte, în funcție de model.
Acumulatorii de schimbă atunci când autonomia nu mai satisface nevoile noastre.
Acumulatorii cu Gel au o durată de viață de aproximativ 400 cicluri încărcare/descărcare, iar cele cu Litiu-Ion în jur de 600-800 cicluri.
Din experiența noastră din 2013 până în prezent, dacă acumulatorii sunt întreținuți conform manualului de utilizare, aceștia nu se schimbă mai repede de 2 ani.
Am avut clienți care au schimbat chiar după 4-5 ani, dar am avut și extreme când înlocuirea a fost necesară la aproximativ 1 an deaaorece nu i-au exploatat corespunzător (descărcare până la epuizare de fiecare dată, uitat vehiculul pornit 1-2 săptămâni, sau neîncărcare din octombrie până în martie, etc...sunt doar câteva exemple de cauze care duc la obosirea acumulatorilor prematur).
Prima noastră recomandare este să achiziționați doar produse omologate, chiar dacă în momentul de față sunt comerciați care pun pe piață și neomologate pentru că nu se știe niciodată când puteți fi oprit în trafic și tras la răspundere pentru că circulați pe drumurile publice cu un vehicul neînregistrat.
Întrețineți bateriile pe perioada iernii (pe blogul nostru există articole cu acest scop) prin încărcarea acestora periodic și prin acoperirea triciclului cu o husă cel puțin, dacă nu dispuneți de garaj/scară bloc/magazie.
Încărcați bateriile după fiecare deplasare mai mare de 5-10km pentru a le prelungi durata de viață.